duminică, 10 august 2014

GULIA - un Super Aliment!

Gulia este excelenta in curele de slabire. 100 de grame de gulie contin doar 27 de calorii, o cantitate nesemnificativa de grasimi si colesterol. Asadar, gulia contribuie la reducerea colesterolului rau din sange, favorizand sanatatea sistemului cardiocirculator.
Faptul ca are un continut scazut de colesterol o face sa fie excelenta si pentru sanatatea inimii. Gulia contine nutrienti esentiali care ajuta la reglarea tensiunii arteriale fara a cauza vreun rau organismului. Consumati suc proaspat de gulie dupa ce va efectuati exercitiile cardio, iar efectul va fi unul revigorant.
gulii, beneficii gulii
Gulia contine o cantitate semnificativa de vitamine, in special vitamine din complexul B precum niacina, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1), acid pantotenic (vitamina B5). Aceste vitamine sunt esentiale pentru o buna functionare si activitate a sistemului nervos si circulator. Gulia este insa bogata si in minerale. Regasim in compozitia ei si minerale precum cupru, calciu, potasiu, mangan, fier si fosfor.
Potasiul continut de gulie este intr-o cantitate semnificativa si, alaturi de enzime, ajuta la o buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a creierului. Enzimele sunt cele care confera energie corpului, in timp ce potasiul ajuta la sinteza proteinelor si stimuleaza metabolismul glucidelor. Potasiul continut de gulie este bun si pentru inima, reducand riscul aparitiei bolilor cardiace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu