luni, 11 august 2014

Telina-beneficii pentru sanatate

  Consumul telinei contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Atunci cand sucul de telina este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite, pentru diverse afectiuni. 
Studii recente au demonstrat ca telina ar putea fi eficienta in combaterea mai multor forme de cancer. 

Printre beneficiile sucului de telina se enumera:
reducerea aciditatii - minerale importante din acest suc echilibreaza in mod eficient ph-ul sangelui din organism si neutralizeaza aciditatea.
tonic - sucul de telina actioneaza ca un tonic perfect pentru atleti, de exemplu, iar dupa antrenamente inlocuiesteelectrolitii pierduti si rehidrateaza organismul cu minerale. 
cancer - telina este cunoscuta pentru compusii sai, care lupta impotriva cancerului, cu rol in oprirea dezvoltarii celulelor tumorale. Acizii fenolici continuti de telina, blocheaza actiunea prostaglandinelor care stimuleaza cresterea celulelor tumorale. Cumarinele contribuie la prevenirea formarii radicalilor liberi din celulele afectate de tumoare. 
colesterol - s-a demonstrat ca sucul de telina scade in mod eficient, colesterolul total, dar si colesterolul rau (LDL)
colon si cancer de stomac - substante fitochimice, cumarinele continute de telina previn formarea si dezvoltareacancerului de colon si stomac
constipatie - telina are efect natural laxativ si ajuta la relaxarea nervilor care au fost suprasolicitati.
scaderea temperaturii corpului - cand vremea este calda iar atmosfera uscata, se recomanda sa se consume un pahar de suc de telina de doua-trei ori pe zi, intre mese. Acesta va contribui la normalizarea temperaturii corpului. 
diuretic - potasiul si sodiul din sucul de telina regleaza nivelul fluidelor din organism, stimuleaza productia de urina si ajuta la eliminarea excesului de lichid. 
inflamatie - poliacetilena din telina este un remediu uimitor pentru toate tipurile de inflamatie, ca si cele caracteristiceartritei reumatoideosteoartriteiguteiastmului si bronsitei
functia renala - telina sustine activitatea normala a functiei renale, contribuind la eliminarea toxinelor din organism, fapt ce previne formarea pietrelor la rinichi
scaderea tensiunii arteriale - consumul zilnic de suc de telina, timp de o saptamana va duce la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Un compus din telina va relaxa muschii din jurul arterelor, va dilata vasele de sange, iar acesta va circula normal. Pentru instalarea acestui efect, se va consuma suc de telina timp de o saptamana, se va face o pauza de trei saptamani, iar apoi cura se va relua. 
sistemul nervos - mineralele organice alcaline din sucul de telina au efect calmant asupra sistemului nervos, ceea ce face din telina o bautura ideala pentru cei care sufera de insomnii
scadere in greutate - se recomanda consumarea sucului de telina pe tot parcursul zilei. Acesta va diminua pofta de dulciuri si alimente satioase
pietre la vezica urinara si biliara - sucul de telina nu are doar efect diuretic, ci ajuta si la eliminarea pietrelor vezicii biliare si urinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu