duminică, 10 august 2014

Greutățile vieții

Același profesor de mai devreme a apărut în fața studenților pentru a ține un curs de managementul stresului. A ridicat un pahar cu apă, toată lumea așteptându-se la întrebarea: “Este paharul pe jumătate gol sau pe jumătate plin?”
În schimb profesorul a întrebat: „Cât cântărește paharul cu apă pe care îl țin?” Studenții au început să strige răspunsuri cât mai variate: de la câteva sute de grame până la jumătate de kilogram.
Replica profesorului a fost: „Greutatea absolută a paharului nu contează. Important este cât de mult ții paharul în mână. Dacă îl ții un minut sau două este relativ ușor. Dacă îl ții o oră s-ar putea să te doară brațul. Dacă îl ții o zi întreagă, brațul o să-ți amorțească și până la urmă o să scapi paharul. Greutatea paharului nu se schimbă, dar cu cât îl ții mai mult, cu atât pare mai greu.
Stresul și grijile vieții sunt la fel ca acest pahar cu apă. La început nu te afectează atât de tare. Însă cu cât le duci mai mult cu tine de-a lungul zilei, nu vei mai putea face nimic altceva și până la urmă vei ceda.
Morala: Este foarte important să lași grijile deoparte atunci când mergi la culcare, indiferent ce s-a întâmplat pe timpul zilei. Pe măsură ce se acumulează greutățile vieții, învăță să pui paharul jos. Altfel s-ar putea ca tocmai aceste greutăți să te doboare pe tine 
-povesti-inspirationale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu