duminică, 10 august 2014

Sfecla rosie -sanatate

Sfecla roșie este de ajutor în nenumărate probleme de sănătate, inclusiv pentru detoxifierea ficatului sau reglarea tensiunii. 

Imagini pentru SFECLA ROSIE

Sfecla roșie conține foarte multe substanțe ce protejează ficatul.iși păstreaza proprietățile indiferent de modul de gătire. Sfecla roșie stimulează sistemul imunitar îmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor deoarece încurajează producția de noi globule roșii (un proces numit eritropoieza). Respirația îmbunătățită a celulelor contribuie la menținerea condiției optime a inimii, mușchilor și nervilor. 
Sucul de sfeclă roșie are foarte multe vitamine, îmbunătățește metabolismul, combate anemia și are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roșie se găsește o combinație unică de sodiu și calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului și eliminarea excesului lui din organism. Sfecla roşie are un intens efect de energizare şi de remineralizare a organismului având în vedere că are foarte multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) și vitamine (A, B, C şi PP).
Sfecla rosie este o sursa importanta de betanina, cu puternice proprietati anti-inflamatorii anti-oxidante, si cu efect de stimulare a cailor de detoxifiere – colon si ficat. 

Sfecla roșie are calorii mai puține decat v-ați aștepta. Sfecla roșie nu îngrașă.Chiar daca este dulce, sfecla roșie are puține calorii – o cană (adică 170 grame) conține numai 75 calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu