luni, 11 august 2014

Ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut ca fiind unvasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant si stimulant al sistemului digestiv prin cresterea secretiei de mucus protector al mucoasei gastrice,impiedicand declansarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar si proprietati antivirale si antifungice.
 Ceaiul preparat din ghimbireste remediul perfect impotriva racelii, dar ajuta si pentru o mai buna circulatie a sangelui.

Este cel mai bun remediu natural pentru grea­ta, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii.
Pe de alta parte, inhiba inmultirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociata cu instalarea ulce­rului sau chiar a cancerului de stomac si colon.
 Extrasele de ghimbir stimuleaza imuni­tatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Si in cancerul de san este indicat consumul de ghimbir, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.
Ghimbirul arde iute kilogramele