miercuri, 5 noiembrie 2014

DORMITORUL OAZA DE RELAXARE!


                                       DORMITORUL OAZA DE RELAXARE!


 Apartamentul sau locuinta in care petrecem foarte mult timp are nevoie intodeauna de un ambient placut in care sa ne simtim bine si confortabil.

 Dormitorul este locul in care  ne relaxam dupa o zi de munca, este un spatiu intim, mai personal decat celelalte zone casnice, aici impunandu-se ca decorativitatea si confortul sa se imbine perfect. Patul reprezinta elementul central al oricarui dormitor.  Ii poti da dormitorului o nota aparte cu ajutorul unei tablii supradimensionate tapitata cu stofa, imitatie de piele sau chiar piele naturala.

 Inainte de achizitionarea pieselor de mobilier pentru noul dormitor e bine sa ai in vedere posibilitatea inlocuirii dulapului de haine cu un dressing modern, prevazut cu usi culisante usor de manevrat. 

Tot pentru contrast, foloseste finisaje cu diferite texturi. De exemplu, pe un perete simplu, neted, zugravit in alb, aplica 1-2 fasii de tapet de calitate, cu imprimeu alb negru. Costurile sunt minime, iar rezultatul va fi peste asteptari.

 Alege corpuri de iluminat in forme geometrice, cu finisaj cromat sau elemente decorative din inox, sticla sau plastic.

Dincolo de rolul lor pur funcţional, ca elemente de decor ale unei locuinţe, oglinzile sunt recunoscute pentru faptul că „lărgesc” spaţiul din punct de vedere optic.


O camera te poate indemna la visare, te poate relaxa ori iti poate induce o stare de actiune sau de incordare (mai ales) in functie de modul in care lumina umple spatiul.raperiile/perdelele au rolul de a obtura lumina – asa ca, de multe ori, alegerile merg inspre materiale inchise la culoare sau combinatii de draperii inchise si perdele transparente. Draperiile au rolul de a infrumusetea dormitorul, iar perdelele incalzesc spatiul vizual.
Amenajari interioare cu perdele si draperii  


  Asigura-te ca patul tau este confortabil si primitor in zilele racoroase de toamna. Straturile de cuverturi si paturi confera multa caldura si o stare de bine. Ideale sunt paturile crosetate si pufoase din lana si alte materiale calduroase. Combinatiile de satin, bumbac, casmir si lana sunt elegante si confortabile in acelasi timp.  Culorile cromatice de alb si negru, da o nota de design modern. Cuvertura de pat poate fi completata cu fete de perna din aceeasi linie.





Modul in care alegi lenjeria de pat, contribuie in mod semnificativ la o atmosfera relaxanta in dormitor si la o odihna placuta.


Dormitorul este considerat in filozofia feng-shui un spatiu sacru, al refugiului si pacii – un loc privilegiat in care ne reincarcam fizic, spiritual si emotional. Din moment ce ne petrecem aici cam o treime din viata, "se impune" echilibrarea si decongestionarea la maximum a acestui spatiu.


Un comentariu: