vineri, 16 mai 2014

Aniversare Danone!

Povestea Danone începe în 1919

http://www.danone.ro/

Povestea Danone începe în Barcelona, Spania, când visul lui Isaac Carasso prinde contur odată cu crearea și vânzarea primului iaurt Danone.

Primele iaurturi Danone au fost produse la București, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural și Delicios. Un an mai târziu compania devenea lider de piață în categoria lactatelor proaspete, în România. Astăzi, 1 din 2 iaurturi consumate în România este produs de Danone .

 

În ultimii 15 ani Danone a fost locomotiva dezvoltării categoriei de lactate proaspete în România, prin informare și educație, dar și lansarea de noi game de produse așa cum sunt: Cremosso, un iaurt foarte cremos și consistent, pe piață din anul 2000, Activia, cu bacterii probiotice, din anul 2001, iaurtul Danonino pentru copii, cu calciu și vitamina D, din 2007 sau OIKOS, iaurt sățios bogat în proteine, în 2013. “Danone – cred că a fost aici dintotdeauna”, „pentru mine, iaurtul începe cu Danone”, „am crescut cu Danone”

Imagine

Etapele de obținere a iaurtului sunt aceleași ca în cazul iaurtului făcut în casă: laptele crud este pasteurizat (un fel de fierbere controlată) și răcit, apoi i se adaugă fermenți (bacteriile lactice benefice). Urmează fermentarea pentru câteva ore, după care este răcit la circa 4 C.

Responsabilitatea calității în fabrică se traduce în atenția la fiecare detaliu pe parcursul producției, igienă impecabilă, siguranță alimentară, dar, mai ales, înseamnă grija pentru iaurtul pe care îl așezăm zilnic pe masa a peste 1 milion de români.

Alimentația este celălalt mare pilon al formulei pentru sănătate, aducând combustibilul de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa bine. Se spune că „eşti ceea ce mănânci”. Pentru organism acest lucru înseamnă că primeşte zilnic toţi nutrienţii de care are nevoie pentru armonie şi energie. Apoi, sănătatea din interior are efecte vizibile pentru aspectul exterior. Iar alimentaţia nu influenţează doar aspectul fizic, ci şi starea de spirit. Atunci când mănânci sănătos, te simţi „uşor”, activ, ai poftă de viaţă.
Între alimentele cu densitate nutrițională mare (proteine, vitamine, minerale, fibre) includem legumele, fructele, laptele și iaurtul simplu. Aceste alimente trebuie consumate cu precădere, ele sunt esențiale în alimentația noastră zilnică. Legumele sunt surse importante de vitamine și de fibre, iar unele (cartofii, fasolea boabe, lintea) conțin cantități semnificative de carbohidrați (glucide). Fructele conțin cantități importante de vitamine și fibre, și, desigur, zaharuri (glucoză, fructoză). Laptele și iaurtul conțin proteine de foarte bună calitate, sunt principala sursă alimentară naturală de calciu, necesar pentru dezvoltarea și menținerea oaselor, pentru activitatea musculară și nervoasă, dar și în alte procese fiziologice din organism. Tot în lapte și în iaurt se găsesc cantități utile de magneziu, fosfor, zinc și unele vitamine.

Cremosso

danone-iaurt-cremosso-natural-125-gr-4dc31159698e8

Iaurtul Danone Cremosso a fost creat special pentru a te rasfăţa şi a-ţi surprinde simțurile cu un gust irezistibil. Să savurezi un Cremosso este un moment de alint, cusenzaţii rafinate şi plăcerea gustului la intensitate maximă.
Iaurturile sunt disponibile în nenumărate combinaţii de ingrediente inspirate, cum sunt ciocolată cu mentă, tiramisu, cocos, migdale, care completează iaurtul natur Cremosso.
Gama Cremosso poate fi un excelent desert sau un dressing de salată uşor.
Mai multe detalii gasiti pe http://www.danone.ro/produse/cremosso/

Imi place ca pe site gasim toate informatiile despre un stil de viata sanatos:
„Mâncarea trebuie să rămănă o nevoie, nu este nici premiu, nici consolare. Prin alimente trebuie să asigurăm un aport caloric care să ne permită o viață activă optimă. Printre alimentele esentiale în fiecare zi se află lactatele: lapte, iaurt, brânză slabă. Iaurtul este un aliment complex, ce asigură proteine de cea mai buna calitate și calciu, pentru o creștere și dezvoltare armonioasă a organismului. Bogat in nutrienti şi cu putine calorii, iaurtul contribuie la menținerea tuturor țesuturilor din organism, iar prin fermenții lactici activi ajută echilibrul florei intestinale. Iaurtul este şi un factor de echilibrare a dietei, după consumul unor alimente bogate în grăsimi, sare sau zahăr. În concluzie, consumul zilnic de iaurt este necesar intr-o alimentaţie optimă, în toate etapele vieții”.

gustaviatazambind-294x183

Un comentariu: